Společnost Novák konzervárna, a.s. byla založena v roce 1991, kdy začali s výstavbou nového zpracovatelského závodu, tzv. “na zelené louce”. Původně rodinná firma se zaměřila na zpracování lokálních zemědělských produktů. Původní záměr byl specializovat se na zpracování zeleniny z lokálních zdrojů do skleněných malospotřebitelských obalů. Výroba byla zahájena v roce 1992 a to se základním technologickým vybavením. Ve výrobním programu figurovaly pouze komodity okurky, paprika a zelí. V dalším vývoji rozšířili nabízený sortiment o velkospotřebitelské skleněné obaly. Navíc začali zpracovávat i další druhy zeleniny: cukrovou kukuřici, červené zelí, kysané zelí, červenou řepu, mrkev, celer. V roce 1998 zásadním způsobem rozšířili i kapacitní možnosti instalací druhé zpracovatelské linky. V roce 1999 se zaměřili na zrealizování projektu stáčení a balení stolní vody. V roce 2000zrealizovali po stavební i technologické stránce výrobu kečupů, rajských protlaků, marmelád… Kolem roku 2001 se cca 3 roky zbývali i výrobou vlastních PET lahví, ale podstatnější změnou byl v roce 2004 nákup technologie na balení zeleniny do PE vaků a společnost tak vstoupila do nového segmentu na trhu zpracované zeleniny.
V sortimentu najdete sterilovanou zeleninu široké nabídky. Kromě jednodruhových zelenin v současné době nabízí i celou řadu směsí a salátů. Nabízí také výrobky z rajčat. Přesněji se jedná se o rajčatové protlaky, kečupy a zeleninové lečo. V oblasti jednodruhové zeleniny do sortimentu zařadili okurky, papriky, zelí, řepu a mnoho dalších. Nabízí nejen zeleninu, ale i švestková povila v gastro balení po 5 a 12 kg.