Výrobky

Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1887

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Výrobek je vakuově balen do smrštitelné fólie RS 2000, opatřen technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

293342

Balení

Typ: vakuově baleno do smrštitelné fólie RS 2000, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta

90 %

pitná voda

povrch - syrové sádlo

jedlá sůl

cukr (sacharóza)

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

Energetická hodnota výrobku

550 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí s kůží max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí

Vůně a chuť

Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová

Konzistence

Konzistence –pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Nejlepší šunka je šunkou nejvyšší jakosti. Šunka obsahuje vysoký podíl masa 90 %. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621. Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.

Technologický postup

Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Procesní stav

Zrušený