Výrobky

Párek lahůdkový

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0017

Číslo výrobku

2015-12-22-0017/1897

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

292195

Balení

Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie OPALEN + FLEX do ochranné atmosféry, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

70 %

pitná voda

vepřové kůže

bramborový škrob

cukr

aroma

jedlá sůl

dextróza

koření

extrakty koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

Energetická hodnota výrobku

1042 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva narůžovělá, hladký nákroj, jemné vypracování.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Lahůdkové párky jsou vyrobené z kvalitních surovin, jemně kořeněné a na skusu příjemně křupavé. Mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 70 % vepřového masa. Neobsahují žádné náhražky masa (sója, mouka, separáty). Lahůdkové párky jsou bezlepkové, mohou je tudíž konzumovat lidé trpící celiakií. Produkt je rovněž bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Procesní stav

Schválený

Obrázky