Výrobky

Spišská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2041

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

2903560000009

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

91 %

hovězí maso

česnek

jedlá sůl

koření

sušená zelenina (česnek)

kvasničný extrakt

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

E 160 c: Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo)

Energetická hodnota výrobku

1254

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (91 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Ocenění a značky kvality

Klasa

Regionální potravina

Procesní stav

Zrušený