Královská šunka (nejvyšší jakosti)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/2169
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Tepelně opracovaný masný výrobek. Charakteristickým znakem je použití celých kusů svaloviny z vepřové kýty.
Společnost
Řeznictví Stejskal s. r. o.
Krále Jana 275
Chotěboř, 583 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 5 kg
Složení
celosvalová vepřová kýta
90 g/100 g
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
Přídatné látky
E 452 - Polyfosforečnany
E 250 - Dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
425 1
Senzorické požadavky
Vzhled
VZHLED: obdélníkovitý plný pevný tvar, složky vzájemně kompaktně zapojeny odpovídajícím úhledným způsobem, ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustné. Rovněž přípustné menší dutinky vyplněné aspikem, řez lesklý
Vůně a chuť
VŮNĚ A CHUŤ: chuť typická pro použité suroviny, lahodná, výrobek na skusu šťavnatý. Vůně jemná, příjemná po čerstvé šunce. KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném
Konzistence
KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném kusu pevná.
Nadstandardní parametry
Šunka nejvyšší jakosti Celosvalový výrobek Vysoký obsah masa (90%)
Technologický postup
Šály z vepřové kýty nastříkneme a necháme 12 hodin odležet. Poté ručně plníme do forem a vaříme v páře tak aby bylo dosaženo tepelného opracovaní 70°C. Po uvaření chladíme, a vakuově balíme cca po 4 Kg.
Procesní stav
Zrušený