Výrobky

Královská šunka (nejvyšší jakosti)

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/2169

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek. Charakteristickým znakem je použití celých kusů svaloviny z vepřové kýty.

Společnost

Řeznictví Stejskal s. r. o.
Krále Jana 275
Chotěboř, 583 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 5 kg

Složení

celosvalová vepřová kýta

90 g/100 g

pitná voda

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

Přídatné látky

E 452 - Polyfosforečnany

E 250 - Dusitan sodný

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

425 1

Senzorické požadavky

Vzhled

VZHLED: obdélníkovitý plný pevný tvar, složky vzájemně kompaktně zapojeny odpovídajícím úhledným způsobem, ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustné. Rovněž přípustné menší dutinky vyplněné aspikem, řez lesklý

Vůně a chuť

VŮNĚ A CHUŤ: chuť typická pro použité suroviny, lahodná, výrobek na skusu šťavnatý. Vůně jemná, příjemná po čerstvé šunce. KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném

Konzistence

KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném kusu pevná.

Nadstandardní parametry

Šunka nejvyšší jakosti Celosvalový výrobek Vysoký obsah masa (90%)

Technologický postup

Šály z vepřové kýty nastříkneme a necháme 12 hodin odležet. Poté ručně plníme do forem a vaříme v páře tak aby bylo dosaženo tepelného opracovaní 70°C. Po uvaření chladíme, a vakuově balíme cca po 4 Kg.

Procesní stav

Zrušený