Výrobky

Listové těsto s cereáliem 500 g

Číslo cechovní normy

2020-06-25-0482

Číslo výrobku

2020-06-25-0482/2237

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Cukrářské výrobky. rostlinný margarín 30%(rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten). cereální směs 8 % (len,pšeničné vločky, sezam, pšeničná mouka, pšeničný lepek, sůl, pražená pšeničná sladová mouka, pšeničné klíčky, ječný sladový extrakt, kukuřičná mouka, zahušťovadlo E412, bramborové vločky). Může obsahovat stopy vajec, sóji, mléka,vlčího bobu

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594017363156

Balení

Typ: baleno v potravinářské folii, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Pšeničná mouka

48 %

rostlinný margarin

voda

cereální směs

8 %

vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová)

ocet

jedlá sůl

Přídatné látky

E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)

E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)

E 330 - Kyselina citrónová

E 202: Sorbát draselný (Konzervant)

E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich

13 - Vlčí bob - Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

Energetická hodnota výrobku

1559

Senzorické požadavky

Vzhled

• barva po použitých cereáliích. • těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování

Vůně a chuť

Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Typická pro listové těsto, pevná.

Nadstandardní parametry

Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech

Technologický postup

Z mouky, vody, žloutků, cereální směsi a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Ocenění a značky kvality

Regionální potravina

Procesní stav

Zrušený