Tradiční klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2251
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
masný výrobek tepelně opracovaný.
Společnost
Zemagro, spol. s r.o.
Archlebov 416
Archlebov, 69633
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně ložené, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
65 %
hovězí maso
25 %
koření
jedlá sůl
pitná voda
jedlé střívko
Alergeny
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Přirozená vůně po použitém koření.
Konzistence
Konzistence je tuhá, pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Obsah masa minimálně 87 %.
Technologický postup
Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení,
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah soli do 2 %
Procesní stav
Zrušený