Výrobky

Klobása se sýrem

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2317

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

2914610000009

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

70 %

Eidamská cihla 30% (pasterované mléko, mléčné bakterie, syřidlo, jedlá sůl)

12 %

pitná voda

jedlá sůl

koření a extrakty koření

dextróza

cukr

sušená zelenina (česnek)

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

modifikovaný škrob

Energetická hodnota výrobku

1294

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny, sýru a koření

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po sýru, použitém koření a po uzení.

Konzistence

soudržná

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (70 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

Procesní stav

Zrušený