Klobása dědy Pilčíka OA 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2378
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek, tepelně opracovaný - uzený.
Společnost
Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
Hladké Životice, 742 47
Česká republika
Definice balení
EAN
8594013394086
Balení
Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
95 %
pitná voda
česnek
jedlá sůl
cukr
pepř
jedlé střevo
Přídatné látky
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Energetická hodnota výrobku
1251 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Bílkoviny
18 g/100g
Sůl
2,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled na povrchu: tmavě barva, zvráštělý povrch. Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina, v nákroji patrno použité koření-pepř.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah vepřového masa (95%) Bez použití konzervatu; Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin; Dlouhá doba výroby min. 24 hodin.
Technologický postup
příprava suroviny; mletí suroviny; míchání díla; odležení díla; míchání díla; narážení díla; tepelné opracování výrobku; chlazení výrobku; balení výrobku.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah lepku: max.:20mg/kg; Obsah tuku: max.: 24g; Obsah soli: max.:2,0 g; Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Schválený