Výrobky

Klobása dědy Pilčíka OA 200 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2378

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
Hladké Životice, 742 47
Česká republika

Definice balení

EAN

8594013394086

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

95 %

pitná voda

česnek

jedlá sůl

cukr

pepř

jedlé střevo

Přídatné látky

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

1251 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

24 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

2,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled na povrchu: tmavě barva, zvráštělý povrch. Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina, v nákroji patrno použité koření-pepř.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa (95%) Bez použití konzervatu; Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin; Dlouhá doba výroby min. 24 hodin.

Technologický postup

příprava suroviny; mletí suroviny; míchání díla; odležení díla; míchání díla; narážení díla; tepelné opracování výrobku; chlazení výrobku; balení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg; Obsah tuku: max.: 24g; Obsah soli: max.:2,0 g; Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Schválený