Pikok Moravská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2385
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Původ masa EU; vyrobeno v České republice.
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489197324350
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 350 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
96 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření (kmín, pepř černý, pepř bílý, zázvor)
2 %
sušená zelenina(česnek)
cukr
kouř z bukového dřeva
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
856 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
15,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
16,6 g/100g
Sůl
2,23 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
pružná a soudržná konzistence,
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Uživatel
Schváleno
2.2.2024 10:24:33
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený