Výrobky

Pikok Moravská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2385

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Původ masa EU; vyrobeno v České republice.

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489197324350

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 350 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 %

pitná voda

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (kmín, pepř černý, pepř bílý, zázvor)

2 %

sušená zelenina(česnek)

cukr

kouř z bukového dřeva

vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

856 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

15,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

16,6 g/100g

Sůl

2,23 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Uživatel

Schváleno

2.2.2024 10:24:33

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený