Výrobky

K – Jarmark Šunková klobása 300 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2397

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Vepřové maso (110 kg/100 kg výrobku)

Společnost

Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
Frýdek-Místek, 73801

Definice balení

EAN

4049727013296

Balení

Typ: ochranná atmosféra, fóliový sáček, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

pitná voda

jedlá sůl

koření

extrakty koření

aroma

dextróza

vepřové střevo

Přídatné látky

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

910

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrhu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť: lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně: příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

Konzistence: tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa (min. 91 %); přírodní střevo; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu; Mělnění, míchání; Narážení do střeva (přírodní vepřové střevo, kalibr: 30-32 mm); Tepelné opracování; Chlazení; Balení a značení.

Procesní stav

Zrušený