Výrobky

Pšeničná mouka hrubá

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0458

Číslo výrobku

2019-11-04-0458/2542

Charakteristika výrobku

Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, která není GMO. Nebyla žádným způsobem ozářena a zemí původu je ČR. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků. Určeno k další tepelné úpravě. Trvanlivost 4 měsíce od data výroby. sůl ≤0,01 g/100g výrobku.

 

upřesnění hodnoty obsahu:sůl ≤0,01 g/100g výrobku.

Společnost

Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594009250426

Balení

Typ: balená do papírového sáčku, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

pšeničná mouka hrubá

100 %

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1474 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,3 g/100g

Sacharidy

71 g/100g

Z toho cukry

3,0 g/100g

Bílkoviny

11 g/100g

Sůl

0,01 g/100g

vláknina

3.0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva - jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem.

Vůně a chuť

Vůně - typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu. Chuť – typicky moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

Nadstandardní parametry

Bez přídatných látek. Nakupované obilí výhradně od českých dodavatelů. S vyšším důrazem na nákup obilí z oblasti jižních Čech. Obilí je zpracováváno ve vlastním mlýně společnosti s dlouholetou tradicí, již od roku 1613.

Technologický postup

Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice a tříděním podle velikosti částic a obsahu minerálních látek. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost nejvýše 15 %; popel v sušině nejvíce 0,50 %; mokrý lepek v sušině nejméně 24%; granulace: – propad sítem 485 µm nejméně 96,0%; – propad sítem 162 µm nevíce 15%; číslo poklesu nejméně 200 s. Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů). Chemické požadavky vyhovují Nařízení č. 1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č. 396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech.

Procesní stav

Zrušený