Pšeničná mouka hrubá
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-11-04-0458
Číslo výrobku
2019-11-04-0458/2542
Charakteristika výrobku
Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, která není GMO. Nebyla žádným způsobem ozářena a zemí původu je ČR. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků. Určeno k další tepelné úpravě. Trvanlivost 4 měsíce od data výroby. sůl ≤0,01 g/100g výrobku.
upřesnění hodnoty obsahu:sůl ≤0,01 g/100g výrobku.
Společnost
Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594009250426
Balení
Typ: balená do papírového sáčku, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
pšeničná mouka hrubá
100 %
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1474 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g/100g
Sacharidy
71 g/100g
Z toho cukry
3,0 g/100g
Bílkoviny
11 g/100g
Sůl
0,01 g/100g
vláknina
3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva - jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem.
Vůně a chuť
Vůně - typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu. Chuť – typicky moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti
Nadstandardní parametry
Bez přídatných látek. Nakupované obilí výhradně od českých dodavatelů. S vyšším důrazem na nákup obilí z oblasti jižních Čech. Obilí je zpracováváno ve vlastním mlýně společnosti s dlouholetou tradicí, již od roku 1613.
Technologický postup
Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice a tříděním podle velikosti částic a obsahu minerálních látek. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vlhkost nejvýše 15 %; popel v sušině nejvíce 0,50 %; mokrý lepek v sušině nejméně 24%; granulace: – propad sítem 485 µm nejméně 96,0%; – propad sítem 162 µm nevíce 15%; číslo poklesu nejméně 200 s. Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů). Chemické požadavky vyhovují Nařízení č. 1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č. 396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech.
Procesní stav
Zrušený