Výrobky

Farmářská klobáska tenká 210 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2552

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. Původ hlavní suroviny - Česká republika.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

8594024658283

Balení

Typ: fólie APET + PE, ochranná atmosféra, velikost: 210 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

jedlá sůl

směs koření

aroma

přírodní střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

964 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do červenohněda, hladký, bez technologického znečištění, nožičky klobásek jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Farmářská klobáska tenká je vyrobena podle staré hanácké receptury – Hanácké šperké. Klobásky obsahují 85 % vepřového masa původem z České republiky. Dále také obsahují přírodní koření, které klobáskám dodávají jemné pikantní tóny. Výrobek je naražen do přírodního skopového střeva. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a následně balí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Regionální potravina

Procesní stav

Zrušený