Výrobky

Dědova papriková klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2556

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Původ hlavní suroviny: ČR a EU.

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

285471

Balení

Typ: přírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 %

pitná voda

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (paprika sladká)

1 %

cukr

přírodní vepřové střevo

Přídatné látky

E 160c paprikový extrakt

Energetická hodnota výrobku

967

Senzorické požadavky

Vzhled

bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Procesní stav

Schválený