Osecká klobása se sýrem
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0813
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
290043
Balení
Typ: vakuovaný sáček, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
60 %
sýr Eidam (30 % tvs.)
16 %
jedlá sůl
pitná voda
bramborový škrob
živočišná bílkoviny
dextróza
extrakty koření
paprikové floky
živočišná bílkovina
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 120 - Košenila
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
999 1
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled na řezu světle růžových kostek suroviny a sýra
Vůně a chuť
příjemná chuť po čerstvé uzenině a sýra
Konzistence
soudržná
Technologický postup
Maso určené na vložku pomeleme přes desku č. 8, vložíme do míchačky,přidáme předem vytvořený lák,promícháme s masem, přidáme paprikové floky, nazrněný sýr a vše ještě jednou promícháme. Takto vytvořené dílo necháme uležet minimálně 12 hodin. Poté plníme do připravených obalů a dělíme na jednotlivé porce. Tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po schlazení expedujeme.
Procesní stav
Zrušený