Výrobky

Staročeská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0815

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

280011

Balení

Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

79 %

hovězí maso

12 %

sušená zelenina

modifikovaný škrob

extrakty koření

přírodní koření

pitná voda

jedlá sůl

bramborový škrob

koření

dextróza

extrakt papriky

živočišný protein

slunečnicový olej

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

e 472c

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 202 - Sorbát draselný

E 211 - Benzoát sodný

E 412 - Guma guar

E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1481 1

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

chuť po čerstvém koření s pikantní příchutí,vůně po uzeném mase s příměsí koření

Konzistence

soudržná

Technologický postup

Suroviny určené do spojky rozřežeme přes desku s otvory č. 5, vložíme do kutru a vykutrujeme jemnou spojku spolu s kořením a přísadami patřícími do spojky. Spojku vložíme do míchačky, přidáme surovinu určenou na vložku, která je pomletá přes desku s otvory č. 13 a se zbylými přísadami koření promícháme. Připravené dílo vložíme do přepravních obalů a necháme dílo odležet cca 10 hodin. Poté dílo narazíme do připravených obalů a přetáčíme na jednotlivé porce a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po vychlazení na požadovanou teplotu expedujeme.

Procesní stav

Zrušený