Staročeská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0815
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
280011
Balení
Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
79 %
hovězí maso
12 %
sušená zelenina
modifikovaný škrob
extrakty koření
přírodní koření
pitná voda
jedlá sůl
bramborový škrob
koření
dextróza
extrakt papriky
živočišný protein
slunečnicový olej
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
e 472c
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 202 - Sorbát draselný
E 211 - Benzoát sodný
E 412 - Guma guar
E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1481 1
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
chuť po čerstvém koření s pikantní příchutí,vůně po uzeném mase s příměsí koření
Konzistence
soudržná
Technologický postup
Suroviny určené do spojky rozřežeme přes desku s otvory č. 5, vložíme do kutru a vykutrujeme jemnou spojku spolu s kořením a přísadami patřícími do spojky. Spojku vložíme do míchačky, přidáme surovinu určenou na vložku, která je pomletá přes desku s otvory č. 13 a se zbylými přísadami koření promícháme. Připravené dílo vložíme do přepravních obalů a necháme dílo odležet cca 10 hodin. Poté dílo narazíme do připravených obalů a přetáčíme na jednotlivé porce a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po vychlazení na požadovanou teplotu expedujeme.
Procesní stav
Zrušený