Výrobky

Lubská šunková klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0982

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Kloud s.r.o.
Luby 71
Klatovy, 339 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: nebalený, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

80 %

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

koření

kmín

vepřové střívko

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení. Technologický obal: Použito vepřové střívko 32/34

Procesní stav

Schválený