Lubská šunková klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0982
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Kloud s.r.o.
Luby 71
Klatovy, 339 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: nebalený, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
80 %
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
kmín
vepřové střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.
Konzistence
tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení. Technologický obal: Použito vepřové střívko 32/34
Procesní stav
Schválený