Výrobky

Vysočina 600g VB

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/1028

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,29

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007485912

Balení

Typ: vakuově baleno, velikost: 600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

dextróza

koření

extrakty koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 300 - Kyselina askorbová

E 450 - Difosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1810

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, masově růžové barvy, bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, aromatická, po použitých surovinách a koření. Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa; - povinné zastoupení hovězího masa; - bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad; - celkový obsah masa minimálně 130 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních; - nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Technologický postup

1. příprava surovin; 2. mělnění suroviny a míchání díla; 3. plnění; 4. tepelné opracovaní; 5. zrání a sušení; 6. chlazení; 7. balení a etiketování.

Procesní stav

Zrušený