Výrobky

Gothajský salám

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0057

Číslo výrobku

2015-12-22-0057/1135

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

vařený salám   upřesnění energetické hodnoty: na obale je uvedená energetická hodnota v kcal: 292,1 kcal/100 g

Společnost

Masoeko s.r.o.
Kunčice 243
Letohrad, 561 51
Česká republika

Definice balení

EAN

2902066002807

Balení

Typ: přepravka E2, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

42 %

vepřové hřbetní sádlo

23 %

hovězí maso

20 %

vepřové kůže

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 300 - Kyselina askorbová

E 120 - Košenila

E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 330 - Kyselina citrónová

Energetická hodnota výrobku

1210

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí z nákroje vypadávat, Velikost jednotlivých zrn špeku je převážně o průměru do 8mm. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři propustném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

pružná,soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa; Povinné zastoupení hovězího masa; Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vybraná surovina spolu s kořením je vložena do kutru a následně vymíchána do požadované teploty a poté je přidáno hřbetní sádlo a seknuto na určenou zrnitost. V nákroji je vložka je nesouměrně rozložená. Dílo je naraženo do plastového obalu a tepelně opracováno

Procesní stav

Schválený