Výrobky

Klobása z udírny VOB

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/1198

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný - uzený. kůžová emulze/(vepřové kůže,voda,stabilizátory E339, zahuštovadlo E412,regulátor kyselosti E 270). Původ masa: Česká republika.

Společnost

Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
Hladké Životice, 742 47
Česká republika

Definice balení

EAN

297911

Balení

Typ: velkoobjemové, ochranná atmosféra, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

95 %

pitná voda

kůžová emulze

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

pepř

paprika

kmín

glukózový sirup

extrakty koření

jedlé střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)

E 412 - Guma guar

E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)

E 535: Hexakyanoželeznatan sodný (Látka protispékavá (protihrudkující))

E 150d - Amoniak-sulfitový karamel

Energetická hodnota výrobku

1380

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled na povrchu: tmavě barva, mírně zvráštělý povrch Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina, v nákroji patrno použité koření

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa (95%); Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

příprava suroviny; mletí suroviny; míchání díla; odležení díla; míchání díla; narážení díla; tepelné opracování výrobku; chlazení výrobku; balení výrobku.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Schválený