Výrobky

Mák modrý, mletý (termostabilizovaný)

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-10-23-0455

Číslo výrobku

2019-10-23-0455/2603

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

Český modrý mák mletý (termostabilizovaný)

Společnost

Natural Pack group s.r.o.
Starovice 320
Starovice, 69301
Česká republika

Definice balení

EAN

8595670702221

Balení

Typ: polštářkový sáček, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, e-shop

Složení

český modrý mák

100 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2401 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

44 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4,3 g/100g

Sacharidy

22 g/100g

Z toho cukry

2,8 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

0,03 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

rozemletá semena máku

Vůně a chuť

vůně: přirozená, bez cizích pachů, výrazná, typická pro český mák

chuť: charakteristická pro daný druh, přirozená, maková, bez známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti

Konzistence

sypká, bez hrudek

Nadstandardní parametry

vyrobeno pouze z českého modrého máku podle ČCN 2019-01-14-0415

Technologický postup

termostabilizace, mletí, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně-chemické: vlhkost max. 8 %, škůdci v kterémkoliv stádiu vývoje nepřítomni

Mikrobiologické: koliformní bakterie: 103, plísně: 105, Salmonella spp.: negativní v 25 g

Suma morfinových alkaloidů: max. 20 mg/kg

Procesní stav

Zrušený