Mák modrý, mletý (termostabilizovaný)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-10-23-0455
Číslo výrobku
2019-10-23-0455/2603
Zařazení dle legislativy
Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku
Český modrý mák mletý (termostabilizovaný)
Společnost
Natural Pack group s.r.o.
Starovice 320
Starovice, 69301
Česká republika
Definice balení
EAN
8595670702221
Balení
Typ: polštářkový sáček, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, e-shop
Složení
český modrý mák
100 %
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2401 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
44 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,3 g/100g
Sacharidy
22 g/100g
Z toho cukry
2,8 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
0,03 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
rozemletá semena máku
Vůně a chuť
vůně: přirozená, bez cizích pachů, výrazná, typická pro český mák
chuť: charakteristická pro daný druh, přirozená, maková, bez známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti
Konzistence
sypká, bez hrudek
Nadstandardní parametry
vyrobeno pouze z českého modrého máku podle ČCN 2019-01-14-0415
Technologický postup
termostabilizace, mletí, balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Fyzikálně-chemické: vlhkost max. 8 %, škůdci v kterémkoliv stádiu vývoje nepřítomni
Mikrobiologické: koliformní bakterie: 103, plísně: 105, Salmonella spp.: negativní v 25 g
Suma morfinových alkaloidů: max. 20 mg/kg
Procesní stav
Zrušený