Výrobky

Herkules krájený 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0064

Číslo výrobku

2016-03-22-0064/2103

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

8594001784738

Balení

Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Vepřové maso

Vepřové sádlo

Hovězí maso

Jedlá sůl

Koření

Dextróza

Startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

Konzervant E 250

Antioxidant E 301

Energetická hodnota výrobku

1747 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

36 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

2,4 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

2,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

 

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.

Nadstandardní parametry

 

·         vysoký obsah masa;

·         povinné zastoupení hovězího masa;

·         ČSB minimálně 14 %;

·         obsah tuku maximálně 50 %;

·         aktivita vody maximálně 0,93;

·         bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad, E 120.

Technologický postup

 

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy

Uživatel

Schváleno

30.6.2021 20:10:58

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený