K-Jarmark Poličan 500g VB
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0063
Číslo výrobku
2016-03-22-0063/1208
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,50 kořenící přípravek (koření, extrakty koření, dextróza, sušený glukózový sirup, extrakty aceroly)
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
4049727013890
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1985 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § povinné zastoupení hovězího masa; § nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5; § celkový obsah masa minimálně 140g na 100g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10% hmotnostních; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.
Technologický postup
1. příprava surovin; 2. mělnění suroviny a míchání díla; 3. plnění; 4. zrání a sušení; 5. chlazení; 6. balení a etiketování.
Uživatel
Schváleno
8.7.2021 14:55:47
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený