Výrobky

Tvaroh měkký

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0145

Číslo výrobku

2016-09-06-0145/2321

Charakteristika výrobku

Tvaroh je získaný z pasterovaného mléka upraveného na požadovanou tučnost, zakysáním a sýřením, krájením koagulátu, vybíráním, lisováním a balením.

Společnost

Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika

Definice balení

EAN

4049727012411

Balení

Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

tvaroh

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

370 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

'- surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko; - sušina u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %, u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než 20 %;

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek  syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace - oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací - případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou - naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

E. Coli:100 KTJ/g; 1000 KTJ/g-(2 vz. z 5-ti); Listeria monocytogenes <100 KTJ/g produkty uvedené na trh během doby údržnosti, Negat/25 g před opuštěním p.p.p.

Uživatel

Schváleno

27.1.2022 11:26:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Tvaroh měkký (12.10.2020 12:06:46)