Výrobky

Vysočina

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/0852

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný

Společnost

Masoma Klemensová s.r.o.
Opavská 62
Dolní Benešov - Zábřeh, 747 22

Definice balení

EAN

2817359

Balení

Typ: 700g, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

rozvozem

Složení

vepřové maso

96 g

hovězí maso

48 g

Přídatné látky

jedlá sůl

stabilizátor E450, E451

směs přírodního koření

extrakty koření

dextróza

emulgátor E471

antioxidant E300, E301

řepný cukr

konzervant E250

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

1652 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

34g g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

0,2 g/100g

Z toho cukry

0,08 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

výrobek tmavě zlatohněndý, mírně svraštělý, typické pro tento typ výrobku, v nárkoji zrnění suroviny 2 - 3 mm

Vůně a chuť

vůně je typická pro daný typ výrobku, a to po kouři, chuť přirozená po použité surovině a koření, lahodná bez cizích netypických příchutí

Konzistence

tužší a sudržná typická pro trvanlivý salám a správné vysušení výrobku

Nadstandardní parametry

kvalitní vybraná surovina českého původu a vyšší poměr hovězího masa

Technologický postup

pečlivě vybraná surovina se zamrazí, poté se temperuje na teplotu vhodnou k míchání. Michání s kořením na požadované dílo a znění narážení do kolagenních obalů, tepelné opracování- uzení, následně sušení po dobu získání požadkované aktuvity vody (pod aw 0,93), expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

dle platné legislativy

Uživatel

Schváleno

1.11.2023 15:27:29

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený