Vysočina
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/0852
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný
Společnost
Masoma Klemensová s.r.o.
Opavská 62
Dolní Benešov - Zábřeh, 747 22
Definice balení
EAN
2817359
Balení
Typ: 700g, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
rozvozem
Složení
vepřové maso
96 g
hovězí maso
48 g
Přídatné látky
jedlá sůl
stabilizátor E450, E451
směs přírodního koření
extrakty koření
dextróza
emulgátor E471
antioxidant E300, E301
řepný cukr
konzervant E250
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1652 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
34g g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
0,2 g/100g
Z toho cukry
0,08 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek tmavě zlatohněndý, mírně svraštělý, typické pro tento typ výrobku, v nárkoji zrnění suroviny 2 - 3 mm
Vůně a chuť
vůně je typická pro daný typ výrobku, a to po kouři, chuť přirozená po použité surovině a koření, lahodná bez cizích netypických příchutí
Konzistence
tužší a sudržná typická pro trvanlivý salám a správné vysušení výrobku
Nadstandardní parametry
kvalitní vybraná surovina českého původu a vyšší poměr hovězího masa
Technologický postup
pečlivě vybraná surovina se zamrazí, poté se temperuje na teplotu vhodnou k míchání. Michání s kořením na požadované dílo a znění narážení do kolagenních obalů, tepelné opracování- uzení, následně sušení po dobu získání požadkované aktuvity vody (pod aw 0,93), expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
dle platné legislativy
Uživatel
Schváleno
1.11.2023 15:27:29
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený