Excelent Gold se zeleným pepřem a chilli
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/2613
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkodohřívanou sýřeninou, s obsahem tuku v sušině 48% se zeleným pepřem a chilli
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: plátky, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +2°
Složení
mléko
jedlá sůl
zelený pepř
0,2 %
chilli
0,08 %
chlorid vápenatý
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
barvivo betakaroten
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1407 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Na řezu a na povrchu přítomnost koření, odstín barvy po přidaném koření
Vůně a chuť
Čistě mléčně nakyslá. Výrazná po přidaném koření
Konzistence
Jemná, vláčná a pružná, na řezu menší počet dírek, mírné provzdušnění není na závadu
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
- obsah tuku v sušině : min. 48 %;
- Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
- přídavek koření
- napouštění sýrového zrna do forem
- lisování
- solení
- balení
- zrání
- popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Uživatel
Schváleno
27.7.2021 11:29:59
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený