Žďárská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2116
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou. Trvanlivost je 25 dní. koření (kmín mletý, paprika sladká, chilli mleté, pepř černý mletý, česnek mletý, zázvor mletý); původ hlavních složek : ČR a EU upřesnění: výživových údajů: cukry <1,0g
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
87 %
hovězí maso
8 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem
koření
cukr
paprikový extrakt
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Energetická hodnota výrobku
964 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. Chuť po použitém koření.
Konzistence
soudržná, pevná konzistence
Nadstandardní parametry
Obsah masa 87 %.
Technologický postup
Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení, balení.
Uživatel
Schváleno
23.9.2021 08:07:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený