Výrobky

Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1329

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

293052

Balení

Typ: smrštitelná fólie, velikost: 5 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta - původ EU

90 %

pitná voda

syrové sádlo na povrchové krytí

jedlá sůl

sacharóza

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

Energetická hodnota výrobku

475 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

19,5 g/100g

Sůl

2,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. Vůně – příjemná, typická pro zauzenou šunku.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %. Díky tenkému plátku tuku je šunka lahodně šťavnatá a vláčnější. Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. Pro svůj atraktivní vzhled a plnou masovou chuť je jedním z nejprodávanějších výrobků na českém, německém a rakouském trhu. Výrobek je v sortimentu společnosti Váhala zařazen již od roku 1998.

Technologický postup

Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

6.10.2021 14:38:33

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený

Historie

Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti (4.2.2019 09:10:44)