Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1329
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Definice balení
EAN
293052
Balení
Typ: smrštitelná fólie, velikost: 5 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta - původ EU
90 %
pitná voda
syrové sádlo na povrchové krytí
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
475 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
19,5 g/100g
Sůl
2,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty.
Vůně a chuť
Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. Vůně – příjemná, typická pro zauzenou šunku.
Konzistence
Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %. Díky tenkému plátku tuku je šunka lahodně šťavnatá a vláčnější. Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. Pro svůj atraktivní vzhled a plnou masovou chuť je jedním z nejprodávanějších výrobků na českém, německém a rakouském trhu. Výrobek je v sortimentu společnosti Váhala zařazen již od roku 1998.
Technologický postup
Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
6.10.2021 14:38:33
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Zrušený