Výrobky

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g)

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1327

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Krájená šunka 100 g je balena do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

8594024653172

Balení

Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB., velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta

94 %

pitná voda

povrch - syrové sádlo

jedlá sůl

sacharóza

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

550 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

5,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2 g/100g

Sacharidy

0,9 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

1,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí

Vůně a chuť

Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová

Konzistence

Konzistence –pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti. Šunka obsahuje vysoký podíl masa 94 %. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621. Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.

Technologický postup

Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:38:30

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g) (4.2.2019 08:45:17)