Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (cca 2,2 kg)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1325
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Výrobek je vakuově balen do smrštitelné fólie RS 2000, opatřen technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou s oceněním Vítěz šunek.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Definice balení
EAN
293356
Balení
Typ: vakuově baleno do smrštitelné folie RS 2000,, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta
94 %
pitná voda
povrch - syrové sádlo
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
550 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
5,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2 g/100g
Sacharidy
0,9 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
18 g/100g
Sůl
1,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí
Vůně a chuť
Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová
Konzistence
Konzistence –pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti. Šunka obsahuje vysoký podíl masa 94 %. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621. Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.
Technologický postup
Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:34:06
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (cca 2,2 kg) (4.2.2019 08:10:35)