Výrobky

Šunka nejvyšší jakosti 100g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1094

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Valašské Meziříčí, 753 66

Definice balení

EAN

8594024653363

Balení

Typ: Baleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB., velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod, vlastní prodejny.

Složení

Vepřová kýta

92 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

glukózový sirup

extrakty koření

Přídatné látky

stabilizátor E250, E451

antioxidant E301

Energetická hodnota výrobku

456 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,2 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

19,6 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch - hladký, leský, suchý

Nákroj - hladký, lesklý, pevný bez uvolňování nástřiku

Vůně a chuť

Chuť - jemná, lahodná, šťavnatá

Vůně - příjemná po použité surovině

Konzistence

pevná, soudržná, pružná

Nadstandardní parametry

Jedná se o dušenou šunku v páře, má lahodnou a šťavnatou chuť. Vzhledem k vysokému procentu masa 92 % má velmi příjemnou masovou chuť. Šunka nejvyšší jakosti prošla začátkem roku 2021 inovací, byl odstraněn kvasničný extrakt. Šunka se řadí do TOP 10 prodaných výrobků firmy Váhala. Šunka nejvyšší jakosti neobsahuje lepek, je vhodná pro bezlepkovou dietu.

Technologický postup

Surovina je narážena do polyamidového střeva, následně je tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max + 5 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

  • nutriční ukazatelé BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
  • % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 %
  • Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

16.5.2024 10:52:08

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Procesní stav

Schválený

Obrázky