Moravská papriková klobása XXL 500g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0892
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Vyrobeno v České republice. Původ masa EU
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489581031
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
96 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření (paprika sladká)
2 %
cukr
kouř z bukového dřeva
vepřové střevo
Přídatné látky
dusitan sodný
E 160c paprikový extrakt
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1121 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,1 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
17,2 g/100g
Sůl
2,37 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
pružná a soudržná konzistence
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Uživatel
Schváleno
11.1.2022 13:49:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený