Výrobky

Moravská papriková klobása XXL 500g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0892

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Vyrobeno v České republice. Původ masa EU

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489581031

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 %

pitná voda

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (paprika sladká)

2 %

cukr

kouř z bukového dřeva

vepřové střevo

Přídatné látky

dusitan sodný

E 160c paprikový extrakt

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1121 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

22,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,1 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

17,2 g/100g

Sůl

2,37 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Uživatel

Schváleno

11.1.2022 13:49:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený