Jihočeský Eidam 30 % - plátky 250 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0920
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803329017
Balení
Typ: plastová vanička, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,5 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
29 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá
Vůně a chuť
Vůně a chuť čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
Konzistence: celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek
Nadstandardní parametry
Vyrobeno v ČR
Technologický postup
1.standardizace mléka a sýření, 2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku 3.napouštění sýrového zrna do forem 4.lisování 5.solení 6.balení 7.zrání 8.plátkování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
tuk v sušině: min. 30 %
obsah laktózy < 0,05 %
obsah vápníku 1100 mg/100 g (137 % referenční hodnoty příjmu)
Uživatel
Schváleno
25.2.2022 08:47:14
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
1.12.2019
Procesní stav
Zrušený