Výrobky

Jihočeský Eidam 30 % - plátky 100g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0019

Číslo výrobku

2015-12-22-0019/0527

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Charakteristika výrobku

Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803326252

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1105 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,5 g/100g

Sacharidy

1,2 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

29 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek

Nadstandardní parametry

Vyrobeno v ČR

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko"

Sýr neobsahuje žádné přídatné látky

Sýr odpovídá definici " česká potravina"

Technologický postup

1.standardizace mléka a sýření, 2.zpracování a praní sýřeniny na výrobníku 3.napouštění sýrového zrna do forem 4.lisování 5.solení 6.zrání 7. plátkování,8.balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk v sušine min. 30 %

Obsah laktózy < 0,05 %

Obsah vápníku 1100 mg/100 g ( 137 % referenční hodnoty příjmu)

Uživatel

Schváleno

25.2.2022 08:46:42

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

05.04.2017

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Jihočeský Eidam 30 % - plátky 100g (6.7.2017 08:13:25)