Jihočeský Eidam 45 % - výkroj cca 3 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0346
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
290019
Balení
Typ: Plastový sáček, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1424 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
26 g/100g
Sůl
1,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: na řezu sýrově žlutá, stejnoměrná.
Vůně a chuť
Chuť: čistá, mléčně nakyslá.
Vůně: čistá.
Konzistence
Jemná, pružná, v menší míře jsou povolená případná oka do velikosti hrášku.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“. Vyrobeno v České republice. Sýr neobsahuje žádné přídatné látky. Odpovídá definici "česká potravina".
Technologický postup
1. Standardizace mléka a sýření. 2. Zpracování a praní sýřeniny na výrobníku. 3. Napouštění sýrového zrna do forem. 4. Lisování. 5. Solení. 6. Zrání. 7. Balení. 8. Expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině min. 45 %.
Obsah laktózy <0,05 %
Obsah vápníku 980 mg/ 100 g (122 % referenční hodnoty příjmu).
Uživatel
Schváleno
25.2.2022 08:46:19
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený