Maďarská klobása 400g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0653
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Jedná se o klobásu s vysokým obsahem masa lehce pikantní paprikové a příjemně uzené chuti.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
8590421063132
Balení
Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
75 %
hovězí maso
5 %
vepřové sádlo
pitná voda
bramborový škrob
jedlá sůl
koření (paprika, kmín, pepř, česnek)
cukr
vepřové střívko
Přídatné látky
stabilizátor: difosforečnany
antioxidant: kyselina L-askorbová
konzervant: dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1075 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
21 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,5 g/100g
Sacharidy
3,5 g/100g
Z toho cukry
3,4 g/100g
Bílkoviny
14 g/100g
Sůl
1,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek v přírodním vepřovém střívku, barva povrchu hnědočervená, výrobek hladký, suchý, pod střívkem jemně patrná hrubozrnná mozaika, nákroj červeno-růžovo bílý
Vůně a chuť
Vůně příjemná po čerstvé uzenině a paprice
Chuťpo paprice a použitém koření, přiměřeně slaná a kořeněná, výrobek křehký a šťavnatý
Konzistence
pevná, soudržná, na omak zrnitá
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa (vepřové maso 75 % + hovězí maso 5 %)
- naraženo ve vepřovém střevě
- bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
Příprava surovin - mělnění -narážení- sušení -uzení (tepelné opracování), chlazení, balení, etiketace
Uživatel
Schváleno
14.3.2022 07:41:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený