Výrobky

Maďarská klobása 400g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0653

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Jedná se o klobásu s vysokým obsahem masa lehce pikantní paprikové a příjemně uzené chuti. 

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

8590421063132

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

75 %

hovězí maso

5 %

vepřové sádlo

pitná voda

bramborový škrob

jedlá sůl

koření (paprika, kmín, pepř, česnek)

cukr

vepřové střívko

Přídatné látky

stabilizátor: difosforečnany

antioxidant: kyselina L-askorbová

konzervant: dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1075 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

21 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,5 g/100g

Sacharidy

3,5 g/100g

Z toho cukry

3,4 g/100g

Bílkoviny

14 g/100g

Sůl

1,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

výrobek v přírodním vepřovém střívku, barva povrchu hnědočervená, výrobek hladký, suchý, pod střívkem jemně patrná hrubozrnná mozaika, nákroj červeno-růžovo bílý

Vůně a chuť

Vůně příjemná po čerstvé uzenině a paprice

Chuťpo paprice a použitém koření, přiměřeně slaná a kořeněná, výrobek křehký a šťavnatý

 

 

Konzistence

pevná, soudržná, na omak zrnitá

Nadstandardní parametry

  • vysoký obsah masa (vepřové maso 75 % + hovězí maso 5 %)
  • naraženo ve vepřovém střevě
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin - mělnění -narážení- sušení -uzení (tepelné opracování), chlazení, balení, etiketace

Uživatel

Schváleno

14.3.2022 07:41:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený