Jihočeský Nature bílý jogurt s nízkým obsahem laktózy 150 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/0690
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - bílý
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803121611
Balení
Typ: plastový kelímek uzavřen hliníkovým víčkem, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
sušené mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
336 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: přirozeně bílá až nažloutlá po mléce
Vůně a chuť
chuť a vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře
Konzistence
jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
jogurt neobsahuje škrob, želatinu, zahušťující látky
mléko není nahrazeno nemléčnou složkou
neobsahuje konzervační látky, barviva, aromatické látky
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku
Technologický postup
Příprava mléka ( pasterace) → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách→ plnění do obalů→ vychlazení → skladování před expedicí;Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.
Uživatel
Schváleno
4.5.2022 08:30:21
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeský Nature bílý jogurt s nízkým obsahem laktózy 150 g (12.11.2017 12:21:39)