Výrobky

Bítešská klobása TOP

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/0652

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594017366478

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

88%

pitná voda

jedlá sůl

česnek

směs koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E315 Kyselina erythorbová antioxidant

E451 Trifosforečnany

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1214 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,1 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,1 g/100g

Bílkoviny

15,2 g/100g

Sůl

1,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (88%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

16.6.2022 13:36:54

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Regionální produkt

Česká chuťovka

Procesní stav

Zrušený

Historie

Bítešská klobása TOP (2.5.2022 12:41:41)

Bítešská klobása TOP (1.3.2022 09:55:00)