Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1892
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Definice balení
EAN
299056
Balení
Typ: baleno do střeva, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta
92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
kvasničný extrakt
aroma
extrakty koření
přírodní aroma
směs vitamínů (C, Niacin, E, B5, B12, B6, B1,A)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
455 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý,pevný.
Vůně a chuť
Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá. Vůně – příjemná.
Konzistence
Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %. Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější. Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka. Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Bambini šunka - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.
Technologický postup
Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 % Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
15.8.2022 09:48:30
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený