Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0531
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g - přírodní polotvrdý sýr.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803328195
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
943 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva a vzhled: žlutá barva, bez kůry, tvorba plynu v uzavřeném plastovém obalu vlivem činnosti propionových bakterií není na závadu.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: jemná, čistě mléčná, nasládlá, oříškovo- mandlová.
Konzistence
Konzistence: vláčná až pružná, na řezu oka větší než 5 mm.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“.
- Vyrobeno v České republice.
- Sýr neobsahuje žádné přídatné látky.
- Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka a sýření → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání za řízených podmínek → příp. porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava → balení → expedice .
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 20 %.
Obsah laktózy <0,05 g/100 g.
Obsah tuku 11 g/100g.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:39:18
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený