Jihočeský Eidam 30 % - výkroj cca 3 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0339
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkým obsahem laktózy.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
296139
Balení
Typ: Plastový sáček, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1105 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
29 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá.
Vůně a chuť
Čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko".
Vyrobeno v České republice.
Sýr neobsahuje žádné přídatné látky.
Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
1. Standardizace mléka a sýření. 2. Zprácování a praní sýřeniny na výrobníku. 3. Napouštění sýrového zrna do forem. 4. Lisování. 5. Solení. 6. Zrání. 7. Balení. 8. Expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině min. 30%.
Obsah laktózy <0,05 %.
Obsah vápníku 1100 mg/100 g (137 % referenční hodnoty příjmu).
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 09:38:42
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
05.04.2017
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeský Eidam 30 % - výkroj cca 3 kg (27.4.2022 15:11:57)