Výrobky

Vysočina

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/0702

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) - původ EU; hovězí maso (H4) - původ EU; vepřové sádlo - původ EU.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

8592337350252

Balení

Typ: Kouři propustné střevo a vakuové balení, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

74 %

hovězí maso

11 %

vepřové sádlo

10 %

jedlá sůl

pepř černý

pepř bílý

česnek

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

E 300 - Kyselina askorbová

Energetická hodnota výrobku

1733

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku obsahuje hovězí maso minimálně 10 %. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování

Procesní stav

Zrušený