Výrobky

Pikok Pure Herkules krájený 100g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0064

Číslo výrobku

2016-03-22-0064/0766

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 150g masa

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489909293

Balení

Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

přírodní aroma

cukr

koření

glukozový sirup

startovací kultura mikroorganismů

prášek z červené řepy

kouř z bukového dřeva

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1875 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

2,4 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa 2. Povinné zastoupení hovězího masa 3. ČSB minimálně 14 % 4. Obsah tuku maximálně 50 % 5. Aktivita vody maximálně 0,93 6. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad, E 120 7. Na 100g výrobku bylo použito 150g masa

 

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení.

Uživatel

Schváleno

12.9.2023 11:38:48

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Procesní stav

Zrušený