Šunková klobása papriková
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2443
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Farma Šidlákov s.r.o.
Šidlákov 25
Hora Svatého Václava, 34522
Definice balení
Balení
Typ: Vepřové střevo, velikost: 1 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřové maso 78%
Pitná voda
Dusitanová solící směs 2%
Směs koření
Přídatné látky
E621
Stabilizátor E451
Antioxidant E301
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
941 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
17 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,2 g/100g
Sacharidy
0,21 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
2,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva a vzhled klobása na řezu oranžové barvy s růžovými částicemi masa a bílými zrny tuku
povrch červenohnědý, vlhký, lesklý
Vůně a chuť
Vůně a chuť: vůně masová, kořeněná, udivá
chuť přiměřeně slaná, lehce pikantní
Konzistence
Konzistence pevná, pružná, soudržná
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa,
- přírodní střevo
Technologický postup
Veškeré libové suroviny si nazrníme na řezačce zakončené deskou s otvory cca 30 mm. VVBK si nazrníme na řezačce zakončené deskou s otvory cca 13 mm. Připravenou surovinu smícháme na spirálové míchačce nebo v kutru s kořením, DSS, a pitnou vodou. Po řádném vymíchání do kompaktní hmoty přidáme kutrovačku a dobře vmísíme. Narážíme do vepřových sdíraných střev. Velikost jednotlivých porcí je 150 g.
Posléze výrobek tepelně opracujeme dle schématu osušování, uzení, vaření na požadovanou teplotu 70 C po dobu 10 min v jádře výrobku.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Escherichia coli KTJ/g <10
Koag. poz. staf. KTJ/g <10
Salmonella KTJ/g 0/25
Listeria monocytogenes KTJ/g 0/25
Uživatel
Schváleno
18.9.2023 15:09:33
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený