Pastevecká klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2444
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Farma Šidlákov s.r.o.
Šidlákov 25
Hora Svatého Václava, 34522
Definice balení
Balení
Typ: Vepřové střevo, velikost: 1 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřové maso 60%
Hovězí maso 15%
sýr Cheddar 10%
Pitná voda
Přírodní koření
Přídatné látky
Dusitanová solící směs
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1101 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,5 g/100g
Sacharidy
0,74 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
16 g/100g
Sůl
3,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva a vzhled : barva na řezu červená, s růžovými částicemi masa, bílými zrny tuku a žlutozelenými ložisky sýra
povrch tmavě červenohnědý, vlhký, lesklý
Vůně a chuť
Vůně a chuť: vůně masová, udivá, kořeněná
chuť přiměřeně slaná, pikantní, kořeněná
Konzistence
Konzistence pevná, pružná, soudržná
Nadstandardní parametry
Velký obsah vepřového, hovězího masa a sýra
Technologický postup
Maso určené na spojku si vykutrujeme spolu s ledem, kořením a DSS do jemné pastovité spojky. Mezitím si VVBK nazrníme na řezačce zakončené deskou o velikosti zrna 8 mm, VL II na 13 mm, přidáme do spojky a řádně promícháme na zpětný chod kutru. Dílo narazíme do vepřových střev kalibru 32/34 a posléze výrobek tepelně opracujeme dle schématu osušování, uzení, vaření na požadovanou teplotu 70 C po dobu 10 min v jádře výrobku.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Escherichia coli KTJ/g <10
Koag. poz. staf. KTJ/g <10
Salmonella KTJ/g 0/25
Listeria monocytogenes KTJ/g 0/25
Uživatel
Schváleno
18.9.2023 15:11:18
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený