Náš kraj Vysočina klobása 300g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0077
Číslo výrobku
2016-08-08-0077/2332
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 130g masa
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489725381
Balení
Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
upravené vepřové kůže (vepřové kůže, pitná voda, stabilizátor: karboxymethylcelulóza)
kořenící přípravek (dextróza, stabilizátor: trifosforečnany, koření, koncentrát z černé mrkve, antioxidant: askorban sodný, extrakty koření)
vepřové střívko
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 250 konzervant
E 466 stabilizátor
E 451 stabilizátor
E 301 antioxidant
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2102 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
48 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
18 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
V nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Vůně aromatická po uzení. <!-- [if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" Priority="52" Name="Grid Table 7 Colorful Ac
Konzistence
Tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa 2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad 3. obsah tuku maximálně 50 % 4. aktivita (AW max.) 0,93 5. na 100g výrobku bylo použito 130g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení
Uživatel
Schváleno
9.11.2023 14:29:29
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený