Výrobky

Náš kraj Vysočina klobása 300g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0077

Číslo výrobku

2016-08-08-0077/2332

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489725381

Balení

Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

upravené vepřové kůže (vepřové kůže, pitná voda, stabilizátor: karboxymethylcelulóza)

kořenící přípravek (dextróza, stabilizátor: trifosforečnany, koření, koncentrát z černé mrkve, antioxidant: askorban sodný, extrakty koření)

vepřové střívko

kouř z bukového dřeva

Přídatné látky

E 250 konzervant

E 466 stabilizátor

E 451 stabilizátor

E 301 antioxidant

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2102 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

48 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

1,2 g/100g

Z toho cukry

1 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

2,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

V nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Vůně aromatická po uzení. <!-- [if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" Priority="52" Name="Grid Table 7 Colorful Ac

Konzistence

Tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa 2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad 3. obsah tuku maximálně 50 % 4. aktivita (AW max.) 0,93 5. na 100g výrobku bylo použito 130g masa

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Uživatel

Schváleno

9.11.2023 14:29:29

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený