Jogurt bílý smetanový, BILLA, 1 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/1858
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt, vyrobený z českého mléka. upřesnění energetické hodnoty: na obale je energetická hodnota v kcal: 120 kcal
Společnost
Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8590345409238
Balení
Typ: PP kbelík, přivařené víčko, převlečné plastové víčko, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
sušené mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
498 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,1 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
4,1 g/100g
Bílkoviny
3,2 g/100g
Sůl
0,11 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně.
Vůně a chuť
Chuť příjemně nakyslá, jogurtová. Vůně čistá po použité kultuře.
Konzistence
Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsaha tuku 10,1 g/100 g; 4,0 – 4,5 pH; Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ / g.
Uživatel
Schváleno
2.1.2024 12:27:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený