Výrobky

Mistrovská klobása 350g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2392

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

 
 
 
Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený. 

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

8590421056967

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 350 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 %

pitná voda

Dusitanová solící směs (jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný)

koření ( paprika)

cukr

vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 160c paprikový extrakt

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

967 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,5 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

2,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled

Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí, po paprice. 

Konzistence

Konzistence

pružná a soudržná konzistence

Nadstandardní parametry

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.

Technologický postup

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut

Uživatel

Schváleno

16.1.2024 10:16:22

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky