Eidamský sýr 30 % - plátky 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/0448
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny z mléka působením syřidla, prokysáváním a oddělením podílu syrovátky
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006320641
Balení
Typ: PE fólie, baleno v modifikované atmosféře, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1065 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
15 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,5 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
28 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá
Vůně a chuť
čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů
Konzistence
celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
- obsah sušiny: min. 49 %;
- Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
- napouštění sýrového zrna do forem
- lisování
- solení
- balení
- zrání
- popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp.: neg. v 25 g
Listeria Monocytogenes: neg. v 25 g
Koagulázo-pozitivní stafylokoky: neg. v 25 g
sušina: min. 49%
tuk v sušině: min. 30%
sůl: max. 2,5%
Uživatel
Schváleno
11.3.2024 16:19:32
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
16.8.2021
Procesní stav
Zrušený