Smetanový jogurt bílý 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/1313
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - smetanový
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt je kysaný mléčný výrobek, získaný standardizací, pasterací, zakysáním a zráním. Původ hlavní suroviny - Česká republika
Společnost
Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ekomilk a.s., Příborská 818, Frýdek-Místek, 738 37
Definice balení
EAN
8594033403478
Balení
Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
477 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,5 g/100g
Sacharidy
3,3 g/100g
Z toho cukry
3,3 g/100g
Bílkoviny
3 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva mléčně bílá až krémovitá.
Vůně a chuť
Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová, smetanová.
Konzistence
stejnorodá, hladká, krémovitá.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah mléčnéhotuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5
Uživatel
Schváleno
5.8.2024 09:45:02
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený